Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Чемпіони! Результати ХХ ювілейного турніру з баскетболу серед дівчат пам’яті народного депутата України трьох скликань, Почесного громадянина міста Кривого Рогу Гурова Вадима Миколайовича

З метою популяризації та розвитку баскетболу в місті, зміцнення здоров’я учнів шляхом залучення їх до регулярних занять ігровими видами спорту, виявлення здібних спортсменів та їх підготовці для подальшої участі в обласних змаганнях, з 02 по 05 березня 2020 року в спортивному залі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4) проходив ХХ міській турнір з баскетболу серед дівчат старшого шкільного віку пам'яті народного депутата України, Почесного громадянина міста Кривого Рогу Гурова Вадима Миколайовича за ініціативи міського голови Юрія Вілкула та підтримки голови Криворізької міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Ольги Бабенко, присвяченому Міжнародному жіночому Дню 8 березня, в якому прийняли участь 96 спортсменок з восьми збірних команд: з семи районів та збірної команди професійно-технічних навчальних закладів міста.

За жеребом всі учасники були розділені на дві групи по чотири команди в кожній. До групи «А» увійшли збірні команди: Металургійного, Тернівського, Інгулецького та команда професійно-технічних навчальних закладів міста; до групи «Б» потрапили команди: Саксаганського, Центрально-міського, Довгинцівського та Покровського районів.

Протягом трьох днів групового етапу змагань виявилися чотири лідери змагань – команди Саксаганського, Металургійного, Довгинцівського та Інгулецького районів. Вони і вийшли до фінальних ігор та боролися за чемпіонство. У грі за ІІІ місце зійшлися команди Інгулецького та Довгинцівського районів. Сильнішою виявилася команда Довгинцівського району – бронзові призери турніру.

У грі за І місце та почесний кубок, титул чемпіонів ювілейного ХХ турніру зійшлися команди Саксаганського та Металургійного районів – чемпіони минулих років. В напруженій боротьбі до кінця матчу не було зрозуміло, хто стане чемпіоном. Початок матчу був за командою Металургійного району і після першої чверті вони вигравали з рахунком 7:4. Друга і третя чверті були за командою Саксаганського району і на початку четвертої чверті перевага була 8 очок за Саксаганцями. У напруженій останній чверті кожна з команд набирала очки і прагнула до перемоги. Обидві команди створювали видовищні проходи в атаці, надійно грали у захисті. Важливими були три очкові атаки, які принесли результат команді Саксаганців. Тож, із величною перемогою вітаємо дівчат із Саксаганського району та їх тренера – Юрія Тимофійовича Токарчука – чемпіонів ХХ ювілейного турніру з баскетболу серед дівчат пам’яті народного депутата України, Почесного громадянина міста Кривого Рогу Гурова Вадима Миколайовича.

Висловлюємо подяку вболівальникам, які весь матч активно підтримували команду, вірили в успіх Саксаганців!

На церемонії закриття турніру були присутні Світлана Лавренко та Ольга Бабенко. Вони привітали з успіхами переможців та учасників змагань, нагородили гравців команд переможниць медалями, дипломами та пам’ятними кубками. Чемпіонам турніру подарували нову баскетбольну форму, а кожній команді учаснику – сітку із баскетбольними м’ячами. Після турніру команди були запрошені на частування тортом та солодкими напоями.

Вітаємо переможців та призерів змагань! З нетерпінням чекаємо наступного року і готуємось до ХХІ турніру!