Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу спостережної комісії

З метою поліпшення організації громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання, організації виховної роботи з особами означеної категорії та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання, надання їм допомоги у соціальній адаптації, діє спостережна комісія виконкому Саксаганської районної у місті ради. До її складу залучено представників медичних, релігійних, громадських організацій та посадових осіб виконкому районної у місті ради.

Організаційною формою роботи спостережної комісії є засідання.

У 2017 році відбулось 12 засідань вищезазначеної комісії.

Протягом 2017 року до спостережної комісії виконкому районної у місті ради надійшло 15 повідомлень від установ виконання покарань.

До управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради особисто звернулось 32 особи, звільнені з місць позбавлення волі, з них 18 – звільнені умовно-достроково. Усім особам вказаної категорії надано консультативну допомогу щодо медичного обслуговування, працевлаштування, оформлення матеріальної допомоги.  

Станом на 01. 01. 2018 Криворізьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено профілактичну роботу щодо скоєння правопорушень серед 30 осіб, засуджених з умовним терміном відбування покарання, та звільнених з місць позбавлення волі.

З початку 2017 року спостережною комісією виконкому районної у місті ради спільно зі спеціалістами Криворізького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді надано 45 інформаційних, соціально-педагогічних та соціально-економічних послуг особам, звільненим з місць позбавлення волі, звільненим умовно-достроково та засудженим з умовним терміном відбування покарання. Направлено до Криворізького міськрайонного центру зайнятості чотири особи, поінформовано про порядок отримання документів – трьох осіб.

Протягом 2017 року за матеріальною допомогою за рахунок коштів районного бюджету звернулось три особи, звільнені з місць позбавлення волі, які отримали матеріальну допомогу на загальну суму 660,00 грн.

З метою соціального захисту звільнених з місць позбавлення волі членами спостережної комісії прийняте рішення про продовження реалізації запланованих заходів у 2018 році.