Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Соборності України!

Любіть Україну у сні й наяву,

вишневу свою Україну,

красу її, вічно живу і нову,

і мову її солов'їну.

 

 В. Сосюра

 

        Протягом багатьох століть історичного розвитку Україна не мала власної державності та єдиної території. Українські землі належали багатьом державам: Росії, Литві, Угорщині, Румунії, Чехословаччині. Але 22 січня 1919 року акт Злуки Української та Західно-Української Народних Республік був оприлюднений на Софійській площі в Києві, як акт об’єднання українських земель. Для українців цей документ став справжнім втіленням мрії про незалежність, яку народ плекав століттями.

        Ті історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної, соборної, демократичної України та утвердження національної ідеї. У розмаїтті синьо-жовтих прапорів 22 січня 1990 року наші сучасники поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України.

        Сьогодні, відповідно до Указу Президента України від 13 листопада 2014 року № 871/2014 «Про День Соборності України» день 22 січня став державним святом незалежної України.

        Ми маємо усвідомлювати, що лише в єдності та соборності можемо досягти величної мети – збудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою будуть пишатися наші нащадки.

        20 січня 2017 року о 15. 00 у сесійній залі виконкому Саксаганської районної у місті ради (вул. Володимира Великого, 32) відбудеться районний урочистий захід до Дня Соборності України за участю депутатів районної ради, представників органів виконавчої влади та самоорганізації населення, керівників підприємств, установ, закладів району.

        Пам’ятаймо, Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми.