Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Вічна пам’ять…

03 вересня на 84-му році життя перестало битися серце людини, біографія якої захоплює дух, заступника начальника - начальника ракетно-випробувальних частин космодрому «Байконур», голови Саксаганської районної організації ветеранів м. Кривого Рогу з 2003 по 2015 рік, активного громадського діяча Саксаганського району та міста, і просто хорошої та чуйної людини – Ковальчука Євгена Дмитровича.

Ковальчук Євген Дмитрович народився 29 березня 1937 року в місті Ружик, Житомирської області. Закінчивши семирічну школу, вступив у Житомирське фармацевтичне училище, яке закінчив у 1954 році. Після цього працював помічником провізора, завідуючим аптекою у Закарпатській області.

В 1956 році був мобілізований до Радянської Армії. В 1957 році вступив до Саратівського артилерійського технічного училища, яке закінчив у 1960 році. Після цього, до 1967 року продовжив навчання у Ростовському вищому командно-інженерному училищі Ракетних військ.

Подальшу службу проходив у місті Мирному Архангельської області – космодромі «Плесецьк» на різних посадах, в тому числі командира полку та заступника командира дивізії.

У 1980 році був направлений для подальшого проходження служби на посаді командира з’єднання глобальних ракет у місті Ленінськ, Казахської області – космодромі «Байконур». Через два роки, був призначений на посаду начальника випробувального управління космодрому.

З 1984 року був заступником начальника космодрому – начальником ракетно-випробувальних частин. З цієї посади в 1992 році за вислугою років та досягненням граничного віку був звільнений до військ запасу.

Генерал-майор, кавалер Ордена «Червоної зірки», Ордена «За службу Батьківщині в Збройних Силах СРСР ІІІ ступеня» , нагороджений 12 медалями.

Неодноразово представляв районну ветеранську організацію на різних заходах району.

Євген Дмитрович пішов від нас, залишивши по собі добру пам'ять та гідні справи.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким та глибоко сумуємо, що наш район зазнав великої втрати в зв’язку зі смертю цієї шанованої людини. Схиляємо голови перед його світлою пам’яттю та висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким.

Вічна пам’ять, нехай земля буде пухом…