Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дитяче житло без боргів!

За останній період часу, відбувається тенденція збільшення заборгованості за житлово-комунальні послуги. Зазначене питання є досить складним для всіх верств населення, особливо якщо це стосується дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, службою у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради, у приміщені виконкому проведено «круглий стіл», за участю представників підприємств – надавачів комунальних послуг та опікунів (піклувальників) дітей зазначеної категорії.

Постачальниками послуг озвучено, на жаль, невтішну інформацію. Майже в кожній третій родині, яка перебуває на обліку в службі, існує заборгованість по платежам, яку з різних причин не сплачують споживачі комунальних послуг, оскільки в закріпленому житлі залишились жити горе-батьки, яких позбавили батьківських прав. Проблема погашення заборгованості є дуже актуальна, тому у всіх присутніх була можливість задати питання один одному та отримати ґрунтовні відповіді.

Особливий інтерес викликали роз’яснення представника управління праці та соціального захисту населення виконкому, щодо порядку оформлення опікунами (піклувальниками) субсидій на житло, закріпленого за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Дана зустріч окреслила ряд проблемних питань, тому задля захисту житлових та майнових прав дітей, необхідна щоденна, індивідуально-адресна робота всіх структур та законних представників дітей, аби зробити дитяче житло без боргів.