Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дорослі проти продажу тютюну і алкоголю дітям!

Останнім часом збільшилася статистика отруєнь дітей алкогольними напоями. До приймального відділення КП "Криворізька міська клінічна лікарня № 8" ДОР у поточному році потрапило дев'ять дітей Саксаганського району. Як свідчить статистика, по місту ситуація, нажаль, не втішна. До тієї ж лікарні із алкогольним отруєнням доставлено дітей:

- 2015 рік – 70 дітей;

- 2016 рік – 75 дітей;

- 2017 рік– 80 дітей;

- 2018 рік – 85 дітей.

З метою упередження вживання дітьми алкогольних напоїв та тютюнових виробів 29.10.2019 року на базі виконкому Саксаганської районної у місті ради проведено робочу нараду за участю представників структурних підрозділів виконкому Саксаганської районної у місті ради, ювенальної превенції сектору превенції Саксаганського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, відділення зв’язків полку патрульної поліції в місті Кривий Ріг Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Департаменту патрульної поліції національної поліції України. На дану нараду запрошено заступника начальника відділу обслуговування акцизних складів та податкових постів Головного управління державної податкової служби у Дніпропетровській області, керівника Криворізької Благодійної організація "Реабілітаційний центр "Вихід Є!", представників Криворізьких загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № № 19, 21, 43, 119, 120 та Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 118 та приватних підприємців, об’єкти бізнесу яких розташовані поблизу навчальних закладів.

На робочій нараді висвітлені та обговорені актуальні питання та розроблений план спільних заходів щодо вдосконалення роботи з питання профілактики реалізації тютюнових виробів та алкогольних напоїв дітям.

Сподіваємось, що спільна профілактична робота надасть можливість упередити та запобігти нещасні випадки серед дітей.

Алкоголізм – це хвороба розуму, душі і тіла водночас. Наша біда полягає в тому, що алкоголізм в Україні молодшає з кожним роком. Сьогодні він уже з дитячим обличчям. Важко надіятися, що з підлітка виросте нормальна людина, якщо він пристрастився до чарки. А це ж майбутній будівник нашої держави! Алкогольний конвеєр потрібно зупинити!