Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Фестиваль «Орігамі» присвячений року Японії в Україні

З метою реалізації творчого потенціалу дітей та підвищення культурного рівня підростаючого покоління 27 жовтня 2017 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Станція юних техніків Саксаганського району» Криворізької міської ради (вул. Генерала Кузнецова, 14 А) відбувся відкритий районний фестиваль «Орігамі». Цей захід було започатковано з нагоди оголошеного року Японії в Україні.

У фестивалі взяли участь 48 юних майстрів орігамі з 16 закладів освіти району (КЗШ №№  17, 21, 31, 43, 51, 58, 68, 72, 113, 120, 124, КНВК № 35, КСШ №№ 70, 118, КПНЗ «СЮТ Саксаганського району» КМР, ЦДЮТ «Сонях») і також представники з інших районів міста – Покровського (КПНЗ «СЮТ Покровського району» КМР) та Довгинцівського (КЗШ № 109 та КСШ № 9).

В рамках проведення фестивалю учасники змогли прийняти участь у двох конкурсах: на виготовлення фігурки орігамі за графічною схемою та виготовлення найбільшої кількості фігурок орігамі по пам’яті та продемонструвати свої роботи на виставці. Для дорослих учасників було проведено майстер-клас по виготовленню цікавих моделей орігамі.

Переможці та призери конкурсів були нагороджені грамотами, а кожен учасник отримав диплом за активну участь у фестивалі.

Тож, сподіваємося, що фестиваль «Орігамі» стане доброю традицією та наступної осені знову відкриє свої двері всім майстрам та поціновувачам орігамі.