Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Історія створення книги

Січень підійшов до завершення, зимові свята стихли і настала пора поглиблюватись у навчання. Саме тому, працівники бібліотеки-філіалу № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР організували заняття і у своїх стінах. На цьому тематичному занятті учні 5-х класів ЗОШ № 120 мали змогу ознайомитись з історією створення книги, згадали про форми обслуговування в абонементі та читальному залі, познайомились з книжковими виставками. Працівники бібліотеки розповіли про те, як виникли перші книги у представників древніх цивілізацій.

Розглянули увесь процес створення книги від давніх надписів на скелях, до сучасних ліній для виробництва книжкової справи. Діти мали змогу і самі взяти участь у створенні книги: розробити малюнок, який був би зрозумілий кожному, зробити надписи на імпровізованих «глиняних» (пластилінових) табличках. Для закріплення отриманої інформації, організатори показали дітям фільм про історію виникнення книги, запропонували відповісти на запитання вікторини.

Діти зацікавилися темою заходу і виявили бажання записатися до бібліотеки, а це головне завдання кожного закладу бібліотечної системи – пропаганда читання та виховання любові до книги.