Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Літо радісна пора – любить літо дітвора

Літній період особливо сприятливий для зміцнення та загартування здоров'я дітей, їх повноцінного розвитку, як у в повсякденному житті, так і спеціально організованого. Саме влітку такі природні фактори, як сонце, повітря та вода найефективніше впливають на організм дітей. З метою забезпечення повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей в закладах дошкільної освіти району створені всі умови спрямовані на відновлення та поліпшення фізичного та психічного стану здоров’я дітей.

Під час організації роботи в літній період враховані рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів на період адаптивного карантину: збільшено час перебування дітей на свіжому повітрі; передбачена достатня рухова активність вихованців протягом дня. В дитячих садочках літньої пори діти протягом дня максимально перебувають на свіжому повітрі. Адже саме тут відбуваються основні оздоровчі моменти. Діти приймають повітряні та сонячні ванни, проводять загартування водою, поливають квіти на квітнику та малюють водичкою на асфальті.

Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я дитини, підвищення опору її організму до хвороб є повноцінне харчування, тому велика увага приділяється організації правильного харчування дітей, забезпеченню асортименту сезонних продуктів відповідно до перспективного меню. На час літнього оздоровлення збільшено на 10% витрати на харчування, тому в закладах введено 4-х разове харчування з додатковим другим сніданком у вигляді соку, фруктів, ягід, що дозволяє забезпечити збалансоване харчування дітей.

До літнього оздоровлення підключають і батьківську громадськість. Так, батьки вихованців ДНЗ № 191 виготовили індивідуальні для кожної дитини «будиночки суперсили», в яких діти роблять ранкову гімнастику, грають в рухливі та малорухливі ігри.

Добре проведене літо – запорука доброго здоров’я, високої працездатності та відмінного настрою.