Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

8 квітня – свято Великодня!

Наступної неділі всі православні християни відзначать одне з найважливіших церковних свят – Великдень!

Це величне свято, яке символізує перемогу над смертю, продовження і воскресіння життя, є одним з найулюбленіших свят українців. Святкується воно щороку у різні дати та завжди тільки у неділю. Цього року Великдень припадає на 8 квітня, а отже державний вихідний день переноситься на наступний понеділок – 9 квітня. Тож, українці матимуть змогу як слід відпочити аж три дні – з суботи по понеділок.

У ніч з суботи на неділю – ніч Воскресіння Христового – спати не прийнято. У всіх православних церквах та соборах проводиться святкова літургія. Наприкінці служби священик  три рази обходить навколо храму, окроплюючи вірян святою водою. Зазвичай, люди стоять з традиційними великодніми кошиками, які наповнені різними продуками – від крашанок до м’яса – в очікуванні освячення. За багатовіковою традицією, одразу ж після цього дійства всі члени родини мають поснідати освяченими пасками та писанками, а вже після цього можна їсти м’ясні і рибні делікатеси.

Запрошуємо всіх саксаганців та гостей району на урочисті святкові богослужіння, які відбудуться в ніч з 07 на 08 квітня у православних храмах нашого району.

Нехай свято Воскресіння Христового наповнить ваші серця добром та вірою, додасть оптимізму та гарного настрою! Зі святом, саксаганці! Христос Воскрес!