Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проведено пленарне засідання ХXХVI сесії районної у місті ради VI скликання

   27 лютого о 10 годині у сесійній залі виконкому районної у місті ради відбулося пленарне засідання ХXХVI сесії районної у місті ради VI скликання.

Відкрив і провів сесію заступник голови районної у місті ради Красножон Ю. Л.

   На початку засідання Красножон Ю. Л. разом із присутніми хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого військовослужбовця у зоні антитерористичної операції Джадана Івана Миколайовича, який віддав своє життя, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України під м. Іловайськом.

   В цілому до порядку денного сесії було включено 25 робочих питань. Особливу увагу було приділено питанню «Про забезпечення в районі організаційно-правових умов утримання вихованців закладів соціального спрямування».

   Начальником служби у справах дітей виконкому районної у місті ради Сироваткою І. В. спільно з постійною комісією з питань екології, охорони здоров’я та соціального захисту районної у місті ради на чолі з Мудрою Ларисою Олександрівною, головним лікарем КЗ «Криворізька міська лікарня № 5»ДОР» дане питання було вивчене та опрацьоване, шляхом відвідування комунальних закладів «Криворізький дитячий будинок-інтернат» Дніпропетровської обласної ради» та «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Криворізької міської ради, розташованих на території району.

   Всім присутнім до огляду були представлені відеоматеріали, котрі засвідчили, що за результатами відвідування, у вищезазначених закладах на належному рівні забезпечуються організаційно-правові умови утримання вихованців: проживання, виховання, соціальної реабілітації та надання медичної допомоги дітям від чотирьох до 18 років з фізичними або розумовими вадами та психологічними розладами.

Комісією з питань екології, охорони здоров’я та соціального захисту районної у місті ради було відмічено, що за останні роки, дійсно, спостерігається багато позитивних змін у діяльності закладів, зокрема, створено умови для навчання, відпочинку, оздоровлення, харчування тощо.

   Також було зазначено щодо існуючих проблем у фінансуванні сфери харчування дітей та недостатності обсягів засобів гігієни. З метою збільшення коштів по коду «Харчування» адміністрацією закладів було надано пропозиції до Головного управління Департаменту праці та соціального захисту населення, оскільки кошторис видатків на харчування дітей затверджено обласним бюджетом.

   З метою усунення виявлених недоліків, депутатами районної у місті ради відзначена необхідність здійснення повторного відвідування закладів соціального спрямування.

   З усіх інших питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.