Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Єдиний День Цивільного захисту!

Чи знає кожен із нас як діяти у разі надзвичайної ситуації? Чи знаєте Ви правила, які можуть зберегти Ваше життя, життя учнів та співробітників,  рідних і близьких?  Чи не розгубитеся у разі небезпеки?

Саме від умінь та навичок учасників освітнього процесу залежить їхнє життя та здоров’я, а також здоров’я тих людей, котрі в цей час знаходяться поруч.

Уміння правильно оцінити ситуацію та обрати правильний порядок дій є дуже важливим для кожної людини.

26 квітня у закладах загальної середньої та позашкільної освіти Саксаганського району відбувся  Єдиний День цивільного захисту.

Здобувачі та працівники закладів освіти удосконалювали свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій при надзвичайній ситуації в умовах особливого стану. У багатьох закладах День цивільного захисту розпочався із Уроків безпеки. У цікавій та змістовній формі класні керівники навчали школярів, як діяти у випадку небезпеки ракетного удару, загрози «шахедів», виявленні підозрілого або вибухонебезпечного предмету тощо.

Обов’язковим етапом навчань були об’єктові тренування з евакуації. Проведена тренувальна евакуація показала, що учасники освітнього процесу обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і вміють знайти безпечне місце, тому що: «Безпека – понад усе!»