Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги отримувачів житлових субсидій!

Відповідно до рішення виконкому Криворізької міської ради від 14. 03. 2018 № 125 «Про закінчення опалювального сезону 2017-2018 років» опалювальний сезон 2017-2018 років закінчиться, якщо протягом трьох діб середньодобова температура зовнішнього повітря становитиме 80С.

Відповідно до п. 14 Постанови Кабінету Міністрів України від 21. 10. 1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (далі – Порядок) зі змінами, після закінчення строку отримання субсидії управлінням праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради самостійно здійснюється розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді. У разі отримання інформації від підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, субсидія на наступний строк не призначається. Якщо протягом двох місяців з дати інформування управлінням про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (у тому числі до винесення рішення судом), субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Зазначений строк може бути продовжений на підставі рішення районної комісії, за наявності поважних причин.

Наголошуємо, що розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ/електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно. Для орендарів житлового приміщення (будинку) субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається за наявності договору найму (оренди) з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців та до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди). На наступний строк субсидія призначається за особистим зверненням орендаря. Крім того, у разі виникнення змін у складі зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (орендар - про осіб, які фактично проживають), їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, підприємств - виробників/виконавців житлово-комунальних послуг, закінчення строку реєстрації місця перебування, купівлю товарів або оплату послуг, громадянин зобов’язаний повідомити про це управління шляхом подання відповідних документів.

Враховуючи вищевикладене, управлінням праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради буде виконано автоматичні перерахунки житлових субсидій за квітень 2018 року (неповний місяць з урахуванням опалення) та подальший перерахунок субсидій на неопалювальний період 2018 року.

Повідомлення про нарахування субсидії за квітень 2018 року можливо отримати, роздрукувавши у оператора ТОВ «Нова-Ком», на сайті Єдиної міської автоматизованої системи комунальних розрахунків ТОВ «Нова-Ком» на персональній інтернет-сторінці за допомогою унікального комунального коду або особисто, звернувшись до управління за адресою: вул. Софії Перовської, 16А, м. Кривий Ріг, 50036.