Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Внутрішньо переміщені особи зобов’язані дотримуватися Конституції та законів України, інших актів законодавства, виконувати обов’язки, визначені Конституцією та законами України, а також:

  • повідомляти про зміну місця проживання структурний підрозділ з питань соціального захисту населення за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання;
  • у разі добровільного повернення до покинутого постійного місця проживання повідомляти про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення не пізніш, як за 3 дні до дня від’їзду;
  • у разі виявлення подання завідомо неправдивих відомостей для отримання довідки про взяття на облік відшкодовувати фактичні витрати, понесені за рахунок державного та місцевих бюджетів у результаті реалізації прав, передбачених законодавством.

З урахуванням статті 1215 Цивільного кодексу України соціальні виплати, отримані через недобросовісність з боку їх отримувача підлягають поверненню.

Наголошуємо, що внутрішньо переміщеним особам, які повертаються до свого основного місця проживання, такі виплати будуть припинені. Навіть, якщо особи залишаються в місцях вимушеного переселення, а їх майно за основним місцем проживання не пошкоджено і населений пункт знаходиться не в зоні бойових дій, виплати для ВПО теж не перераховуватимуться.

За більш детальною інформацією можливо звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради за телефонами для консультації: 0983602004, 0978288145, 0978288175, або за адресою:  вул. Софії Перовської, 16А, м. Кривий Ріг, 50036.