Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Нульова толерантність до насильста

Поняття насильства, яке використовує Організація Об’єднаних Націй, підкреслює навмисний характер і здійснення факту насильства, незалежно від його наслідків. Прояви насильства не обов’язково призводять до тілесних ушкоджень, інвалідності та смерті. Багато форм насильства проти жінок, дітей, літніх людей можуть призводити до психологічних і соціальних проблем, а наслідки проявляються навіть через багато років. Насильству можна і потрібно протидіяти. Воно не може бути виправданим – ні в якості дисциплінарного заходу, ні як культурна традиція.

20 березня 2023 року за ініціативою служби у справах дітей в приміщенні виконкому Саксаганської районної у місті ради відбувся тренінг «Нульова толерантність до насильства», на якому представниця Криворізького центру безоплатної правової допомоги Наталя Кожем’яка та психологиня Римма Юрченко - координатори проекту «Нульова толерантність до насилля», розповідали підліткам про їх права, особисті кордони, види насилля, способи його подолання, сформували у них навички використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій та нагадали про відповідальність, яку вони несуть при порушенні законів України. Діти жваво відповідали на запитання вікторини, по закінченню всі отримали заохочувальні призи за активність. Тренінг пройшов інформативно та цікаво.

Тож, сподіваємось, що даний захід має значно розширити інформаційну обізнаність дітлахів щодо домашнього насильства.