Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Розвиток дошкільнят під час карантину

Ситуація у світі із коронавірусом вимушено відправила дітей та дорослих на карантин. Діти – це найдорожче, що є у нашому житті, тому є можливість присвятити себе сім’ї та своїм дітям. А найбільш непросто батькам дошкільнят, які перебувають на карантині вдома. Коли за декілька днів погратися у всі ігри та іграшки, що є в квартирі, треба вигадувати щось нове і нове: малювання, аплікація, ліплення… Зараз все актуально.

Так, працівники закладу дошкільної освіти № 202 знаючи, як важко зайняти дитину надовго, вирішили допомогти батькам і запропонували для роботи «Адвент календар». Це календар, який дозволяє наочно побачити скільки днів залишилося до кінця карантину, а також кожен з цих днів очікування можна наповняти цікавими завданнями, які можна виконувати в будь-якій послідовності, а можна придумати і власні. А завдання пропонуються дійсно цікаві. Це й конкурс малюнків: «Здоров’я – це прекрасно, здорово, чудово ясно!», «Весняний хоровод», «Пасхальний кошик». Також корисні марафони та флешмоби: «Прочитай дитині книгу», «На карантині часу я не гаю – батькам своїм допомагаю», «Спорт і зарядка здорове малятко». Обов’язково кожної середи в календарі «Психологічний колаж» від психолога, який підтримує батьків та дітей.

Спілкування працівників закладу освіти з батьками та дітьми зараз можливе лише дистанційно. Тому вихователі закладу вирішили випускати електронний журнал «Золотий вулик», який можна знайти на сторінці Facebook у групі КЗ «ДНЗ № 202КТ» КМР. На сторінках журналу подано багато цікавої інформації з різноманітних рубрик, як для батьків так і для дітей. Робота продовжується, ще є багато планів, які можуть зацікавити, змусити замислитися та попрацювати. Головне, завжди пам’ятати про те, що карантин не вирок – це додатковий час побути з дитиною, глибше її пізнати, дати їй своє тепло, любов та увагу.

Бережіть себе та життя й здоров’я своїх близьких та рідних!