Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Кобзар» - явище епохальне

   У кожної людини є своя улюблена книга. Та є книжки особливі, які залишаються з нами завжди. Для українців такою книгою є «Кобзар» Тараса Шевченка.

   25 лютого 2014 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи №124 у народознавчому музеї «Українська світлиця» відбулася презентація проекту учителів та учнів Саксаганського району «Маленькі історії Великої книги». На сторінках видання представники різних поколінь саксаганців поділилися життєвими історіями знайомства з творчістю Т. Шевченка, його незабутнім «Кобзарем», що став сімейною реліквією.

Захід пройшов у теплій родинній атмосфері, зворушливо звучали акапельно пісні  на слова Тараса Григоровича Шевченка, авторські вірші учнів Лямець Наталії (Криворізька загальноосвітня школа №119), Рєзнік Дарини та Пехтеріва Олексія (Криворізька загальноосвітня школа №124).

   Учень Криворізької загальноосвітньої школи №113 Морозов Ярослав поділився спогадами Траханової Людмили  Іванівни, його бабусі, про родинну реліквію – старий «Кобзарик», демонстрував сімейні світлини. Вікторія Соловйова, учениця Криворізького природничо-наукового ліцею, прийшла на свято з унікальною збіркою, на сторінках якої відтворено почерк Шевченка, а учитель української мови та літератури цього ж закладу Коваленко Лідія Григорівна, землячка Великого Кобзаря, читала авторські вірші про шевченківський край.

   «Кобзар» Тараса Шевченка для дорослих і дітей залишається настільною книгою, яку читають, з якою радяться, яка надихає на творчі справи.