Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Ми завжди поряд!

24 січня 2020 року на базі виконкому Саксаганської районної у місті ради службою у справах дітей проведено семінар на тему: «Взаємодія з суб’єктами соціальної роботи з питання посилення контролю за додержанням прав дітей в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу».

В заході взяли участь начальник служби у справах дітей, завідуюча відділом з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи, фахівець відділу освіти виконкому районної у місті ради, фахівець із соціальної роботи Криворізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в. о. заступника головного лікаря з охорони дитинства та материнства комунальної некомерційної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» КМР.

На сьогоднішній день в нашому районі функціонує один дитячий будинок сімейного типу та три прийомні сім’ї, в них виховується десять дітей.

Під час проведення семінару розглядалися нагальні питання, які турбували спеціалістів за напрямками роботи та прийомних батьків.

Спеціаліст відділу освіти розповів про пільги передбачені в навчальних закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Озвучувалося питання про стан забезпечення оздоровлення дітей пільгової категорії, про заходи щодо збереження здоров'я та оптимального фізичного розвитку та оздоровлення дітей в санаторіях.

Присутніх ознайомили з соціальними послугами що надає центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в ході здійснення супроводу прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Завідуюча відділом з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи провела інструктаж з питань безпеки у побуті.

Під час семінару були оговорені проблемні питання, які виникають в ході функціонування прийомних сімей та дитячому будинку сімейного типу, а також відбувся обмін досвідом щодо особливостей виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зустріч відбулася в теплій та дружній атмосфері.