Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Святий Миколай мандрує до бібліотек

Святий отче Миколай!
Мою хату не минай!
Подаруй мені потіху,
І торбину повну сміху,
І здоров’я для родини,
Красну долю для Вкраїни!

 

День Святителя Миколая Чудотворця в Україні є особливо бажаним і довгожданим дитячим святом. За традицією в ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай приносить дітям подарунки і кладе їх під подушкою. Серед дітей встановилася традиція писати листи Святому Миколаю, де вони розповідають, що хорошого чи поганого зробили протягом року.

19 грудня 2019 року до бібілотеки-філіалу № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради завітали найактивніші маленькі читай лики, діти перших класів КЗОШ № 14. Зустріли школяриків на молодшому відділі веселий сніговик та невгамовний чортик.

Далі дітлахи ознайомилися з легендами та переказами про Святого Миколая, про історію його життя. В цій затишній, святковій атмосфері з уст маленьких читачів лунали пісні, вірші. Впродовж свята дітлахи відгадували вікторини та брали участь у різноманітних іграх. Де кожна дитина проявила свої творчі здібності і отримали величезне задоволення, а винагородою для присутніх стали солодощі.

Хай кожне зимове свято приносить дітям радість, задоволення, пізнання нового. Бажаємо усім читачам та їх родинам веселих свят, щастя, миру і здоров’я.