Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Мистецтво викликає глядача на діалог!

Сила мистецтва в його цілісному впливі на людину, що обумовлено образною природою художніх витворів. Мистецтво через емоції та переживання змушує задуматися над тим, щоб не просто «розумно», але й критично відноситися до дійсності.

В рамках проєкту «Мистецтво хоче знайомитись» https://www.instagram.com/date_with_art/?hl=uk  створено креативні картини, які акцентують увагу на дотриманні санітарно-гігієнічних норм, проведенні дозвілля у період карантину та усвідомленні відповідального ставлення до себе та оточуючих. Адже коронавірус вплинув на звичне життя людей: обвалив світову економіку, змусив перейти на навчання і роботу з дому, відмовитися від подорожей та особистих зустрічей. Зміст цих малюнків чудово поєднується з «закликами» на так актуальну на теперішній час тему пандемії.

Пандемія коронавірусу стала причиною появи нового аксесуара — медичної маски, але багато людей носять її неправильно, що робить цей засіб захисту марним. Так, за допомогою проєкту «Мистецтво хоче знайомитись», автори вирішили неординарним способом закликати населення дотримуватись правил карантину.

Українське мистецтво бере ініціативу в свої руки! Подібні твори є унікальною візуальною мовою, яка неодмінно привертає увагу аудиторії різного віку, та в свою чергу змотивувати людей на дотриманні правил карантину.