Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Увага мешканцям району!

Напередодні опалювального сезону 2020-2021 років звертаємо увагу мешканців району про порядок оформлення житлової субсидії.

Згідно з чинним законодавством України житлові субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування) і розміром обов’язкового відсотка платежу.

Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання):

- заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі - заява);

- декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі - декларація);

- довідки про доходи - у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення у порядку, встановленому цим Положенням. У разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру;

- копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності);

- договір наймання (оренди) житла (у разі наявності).

Заяву та декларацію можливо подати в електронній формі або через поштове відділення.

Наголошуємо, що громадянам, яким було перепризначено субсидію у травні 2020 року на літній період, у жовтні 2020 року на опалювальний сезон 2020-2021 років її розмір розрахують автоматично. При нарахуванні будуть враховуватися доходи громадян за I та II квартали 2020 року.

Щоб отримати субсидію на опалювальний період 2020-2021 років деяким субсидіантам потрібно повторно надати заяву та декларацію, серед них: 

- орендарі;

- внутрішньо переміщені особи;

- домогосподарства, в яких з травня 2020 року відбулися зміни в складі сім’ї;

- громадяни, які отримали субсидію за рішенням комісії;

- домогосподарства, в яких субсидія нараховувалась на фактичну кількість проживаючих осіб;

- сім’ї, до складу яких входять непрацюючі особи працездатного віку, у яких доходи менші мінімальної заробітної плати або взагалі відсутні.

За наявності простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії, субсидію може бути призначено у разі погашення заборгованості, укладення договорів реструктуризації або за рішенням районної комісії за наявності виняткових обставин, що підтверджується документально (довідки ЛКК про наявність тяжкого захворювання, перебування на стаціонарному лікуванні, інвалідність тощо).

Для отримання роз’яснень щодо призначення субсидій та державних соціальних допомог мешканцям району у разі необхідності можливо звернутись до управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. Софії Перовської, 16А, м. Кривий Ріг, 50036, до Єдиної приймальні або за телефонами: 098 360 2004, 94-72-42.