Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дитина і цигарка…

Паління - найпоширеніша шкідлива звичка, вкрай згубна для здоров'я людини. Про це, напевно, відомо всім. Проте величезна кількість людей курять. Які психологічні причини сприяють палінню? Чому люди починають курити та ще й саме у підлітковому віці? Психологи виділяють декілька причин:

1. Прагнення наслідувати дорослих;

2. Бажання відчути себе «справжнім» дорослим;

3. Спосіб завоювання авторитету в ровесників і старших;

4. Нездатність сказати «ні» на пропозицію закурити, страх виглядати в очах інших «маминим синком», що боїться, якщо його «застукають» із сигаретою і покарають, страх бути пригнобленим, не прийнятим у групу ровесників.

5. Випадкове паління, «за компанію»;

6. Наявність величезної кількості курців навколо підлітка і толерантність суспільства до них.

На жаль, це явище в нашому районі не виключення.

Так, семеро дітей нашого району було затримано за паління спеціалістами служби у справах дітей та інспекторами сектору ювенальної превенції Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції в Дніпро-петровській області в ході рейдових заходів «Діти вулиці».

З неповнолітніми та їх батьками проведено профілактично-роз’яснювальну бесіду в службі у справах дітей, батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 кодексу України про адміністративні правопорушення.