Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День хрещення Київської Русі – України

28 липня православні віряни відзначають День хрещення Київської Русі – України та водночас вшановують пам’ять рівноапос-тольного князя Володимира – хрестителя Русі.     

Завдячуючи християнізації наше суспільство зазнало численних позитивних змін та зрушень, серед яких слід відзначити поширення писемності, створення визначних та культових пам’яток літератури й архітектури, зміцнення культурних звֹ’язків, стрімкий розвиток духовності та кардинальні зміни у світогляді людей. Усі ці аспекти багато в чому і сьогодні визначають розвиток нашого суспільства та утвердження української державності.  

Враховуючи значення православних традицій в історії України, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та громадськості, Указом Президента України № 668/2008 від 25 липня 2008 року День хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України.

Традиційно в цей день в усіх православних храмах міста та району пройде урочиста літургія та молебні за мир та єдність  в Україні.