Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

А як же діти?

Саме найдорожче, що дають дитині батьки – це життя. Діти народжуються щоб жити в любові, турботі, в належному догляді та вихованні, але не всі батьки є гідним прикладом для дітей.

Іноді діти для батьків – це засіб для отримання коштів від держави, щоб задовільнити свої особисті потреби, а як же діти?

На превеликий жаль, не всі батьки належним чином виконують свої батьківські обов’язки, а саме не створюють в квартирах задовільні санітарно-гігієнічні умови, відмовляються від співпраці із суб’єктами соціальної роботи, не прислуховуються до порад медичних працівників, зловживають алкогольними напоями.

Питання належного виховання дітей, досягнення порозуміння між батьками і дітьми завжди були важливими й актуальними, тому у статті 51 Конституції України сказано, що батьки зобов’язані утримувати своїх дітей до їх повноліття. А зміст виховання, відповідальність батьків за розвиток дитини у сім’ї визначає стаття 12 Закону України «Про охорону дитинства» в якій зазначено, що виховання у сім’ї є першоосновою розвитку особистості дитини, на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини.

За невиконання або неналежне виконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнуті до різних видів юридичної відповідальності: адміністративної та кримінальної.

Системне ухилення від виконання батьківських обов’язків тягне за собою позбавлення батьківських прав у відношенні дітей.