Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Різдво та Новий Рік у Кривому Розі

Другий рік поспіль ми вимушені зустрічати зимові свята в умовах воєнного стану з обмеженнями та комендантською годиною.

На Різдво та Новий Рік у Кривому Розі не передбачено жодних масових заходів, ярмарків чи святкувань. Якщо будуть окремі точкові святкові заходи, їх організовують у приміщеннях з дотриманням заходів безпеки.

Через загрозу повітряних атак закликаємо підприємців, у разі проведення корпоративних різдвяних чи новорічних заходів забезпечити доступ відвідувачів ресторанних закладів до укриттів і не нехтувати сигналами повітряної тривоги! 

Комендантська година у Кривому Розі діє з 23:00 до 05:00 години. Тобто, припинити роботу закладу необхідно щонайменше о 22.00 годині, щоб і відвідувачі і персонал не порушували часові обмеження перебування на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень під час комендантської години.

Також сподіваємося, що суб'єкти господарювання відповідально ставитимуться до заборони святкових салютів і петард. НАГАДУЄМО, що з 6 листопада 2023 року на території України діє заборона на використання, реалізацію та передачу переважної більшості видів феєрверків, салютів та петард, визначена Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів» №3039-IX від 11.04.2023. 

Крім того, звукові і світлові сигнали можуть сприйматися, як звуки вибухів, і завдати шкоди психічному здоров'ю, особливо, людей із посттравматичним синдромом.

Особливо посилено буде контроль за дотриманням суб'єктами господарювання встановлених обмежень у новорічну ніч з 31 грудня по 01 січня! 

За порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов'язаних із порушенням тиші передбачена відповідальність, зокрема:

стаття 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності);

стаття 182 КУпАП (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях);

стаття 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів);

стаття 296 КК України (хуліганство).

Усі факти порушення визначених обмежень та заборон, будуть фіксуватись поліцією, а правопорушники будуть притягуватись до відповідальності.