Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Засідання міського дискусійного клубу в КЗШ № 19

21 грудня 2017 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 відбулося засідання  дискусійного клубу «Школа знань VS школа компетентностей: між реформами і компромісами».

Метою засідання дискусійного клубу було обговорення ключових напрямків реформування освіти. Актуальним стало питання впровадження в освіті компетентнісного підходу, а саме сформованості чотирьох принципів, на яких має базуватися освіта: навчитися жити разом, навчитися отримувати знання, навчитися працювати, навчитися жити.

Засідання дискусійного клубу відбувалося у три блоки, які регулювали модератори дискусії. В першого блоці особливу увагу було приділено таким питанням: «Чи можна стверджувати, що усвідомлено відбувається реформування освіти?», «Перезавантаження керівника: складне – це багато спрощеного?».

У другому блоці активно обговорювались питання: «Діалектика інтегрованого навчання: світогляд через знання чи знання через світогляд?», «Наскільки велика прірва між існуючою системою освіти та сучасним ринком праці?».

Під час проведення третього блоку учасники ділилися практичним досвідом роботи, а саме з’ясовували реальні шляхи переходу від школи знань до школи компетентностей та обговорювали, як знайти креативний десант в загальноосвітньому навчальному закладі.

В результаті роботи дискусійного клубу учасники спробували створити модель «Школи компетенції». Ми знаходимося на початку потужних змін в системі загальної середньої освіти, що вимагає неперервного процесу допитливості та розвитку для підвищення професійної компетентності. По завершенні засідання дискусійного клубу було обрано найактивнішого учасника, ним став директор школи № 41 Рогаль Андрій Миронович.