Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Голодомор: чужого горя не буває

Педагогічний та учнівський колективи Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 74 щороку вшановують пам’ять страшного лихоліття українського народу. Метою виховних годин є ознайомлення учнів з трагічними подіями Голодомору на Україні; виховання почуття патріотизму, любові до людей, бажання вивчати історію своєї країни.

…Це наш біль, наша скорбота, наша Голгофа!

Голодомор. Що криється під цим словом? Які емоції викликає оте, здавалося, просте поєднання літер? Співчуття чи жаль, скорботу чи страх?

…Лихо. Горе. Біль. Кров. Смерть…

Це те, що залишає по собі слово Голодомор. Це те, що знищує і роз’їдає свідомість.  Це страшно.

І нині, запалюючи свічку, ми вшановуємо пам'ять про загиблих від штучного голоду, організованого радянською владою у XX столітті. Для нас головне - не забувати ці факти. Вони для нас – зразок волі і терпіння, приклад святих мучеників на землі. Вони варті частинки серця істинного українця, а також пошани кожного, хто може назвати себе Людиною!

Пам’ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті та відстоювати гідність людини.

Традиційною скорботною акцією цього дня є «Запали свічку пам’яті». Долучитися до неї доволі просто – після загальнонаціональної хвилини мовчання достатньо запалити свічку на своєму вікні. Цього року пам’ять загиблих від штучного голоду Україна вшановуватиме 28 листопада.