Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Урок пам’яті «Тернистий шлях до свободи»

Пташка – від пташки, від зерня – зернина,
Паросток кожний з коріння батьків.
Ти – Україна і я – Україна,
Іскра вітчизни в горнилі віків… 

21 листопада Україна відзначила День Гідності та Свободи.  Саме тому, напередодні 21 листопада у Криворізькій спеціалізованій школі № 74 були підготовлені тематичні виставки та проведені виховні години «Гідність та свобода України», «Небесна сотня», а для учнів школи – проведено урок  пам’яті  «Тернистий шлях до свободи». 

Революція гідності нас змінила.  Це  історія про тих, хто  загинув за свободу і за власну державу. Досі невідомо скільки людей насправді входить до Небесної сотні... Це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав без вісті. І саме тут, сьогодні, скажемо: «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх!» Ці люди – справжні герої, з вільним серцем, з хороброю душею. Які воювали в ім’я українського народу. Вони загинули як герої і проводжають їх як героїв.

     Для чого люди вийшли на Майдан?

     Що їхні сонні душі розбудило?

     Розвіявся густий-густий туман,

     Що прикривав всю правду так грайливо…

     Для чого мерзнем, нащо стоїмо?

     Бо хочем Україну ми підняти!

     Її «Європою» ми гордо назвемо,

     Бо вона гідна такий статус мати.

Багатьма рисами славиться український народ – співучою мовою, прекрасними піснями, вродою дівчат, гумором, доброзичливістю  та гостинністю. Та найцінніші сьогодні - любов до рідної землі та готовність боротися за її свободу.