Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Виборча адреса виборця, як ії визначити та привести у відповідність до законодавства України

Як же зараз визначається  виборча адреса?                    

Виборчою адресою виборця є адреса, за якою зареєстровано його місце проживання відповідно до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”. За даним законом  реєстрація — це внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру про місце проживання або місце перебування особи із зазначенням адреси, за якою з особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції. Громадяни України, іноземці чи особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані протягом тридцяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання. Виборчою адресою виборця, таким чином, є  адреса, де зареєстровано його місце проживання, відомості про яку занесено до паспорта громадянина України.

 

  • Виборча адреса виборця, який не має зареєстрованого місця проживання, визначається відділом ведення Державного реєстру виборців за зверненням виборця у письмовому або електроному вигляді. У відповідній заяві необхідно лише вказати адресу житла, за якою виборець фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

 

  • Виборчою  адресою  військовослужбовця строкової служби є адресадислокації військової частини (формування).

 

  • Виборчою   адресою  виборця,  який  відбуває  покарання  у  виглядіарешту, позбавлення або обмеження волі, є адреса установи виконання покарань.

 

  • Виборчою  адресою  виборця, який проживає чи перебуває за межами України, є його поштова адреса в країні проживання (перебування). 


Враховуючи зміни в законодавстві, з метою усунення непорозумінь під час виборчого процесу, просимо виборців перевірити свою виборчу адресу в Державному реєстрі виборців і привести її у відповідність до вимог законів України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та «Про Державний реєстр виборців», постанов Центральної виборчої комісії  від 18 травня 2020 року №88 «Про Порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси відповідно до частини третьої статті 8 Закону України “Про Державний реєстр виборців»;  від 2 червня 2020 року №96 «Про форми заяв та повідомлення про включення виборця до Державного реєстру виборців, заяв про внесення змін до персональних даних виборця у Державному реєстрі виборців»;  від 11 червня 2020 року №103 «Про Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання».

Відділ працює з понеділка до п’ятниці за адресою: вул. Володимира Великого, 32, кімн. 201 з 8.30 до 17.00 (в період карантинних заходів з 8.00 до 16.30), перерва з 12.30 до 13.00.

Контактний номер телефону: 948-205.

 

З повагою

відділ ведення Державного реєстру виборців