Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення зовнішнього незалежного оцінювання у закладах освіти Саксаганського району в 2015 році

   У квітні-червні поточного року відділом та закладами освіти району здійснено заходи щодо створення належних умов для проведення пробного тестування та зовнішнього незалежного оцінювання вступників до вищих навчальних закладів:

- організовано проведення реєстрації, навчання та сертифікації осіб, які будуть залучені до проведення процедури основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році;

- на період проведення зовнішнього незалежного оцінювання забезпечено роботу консультаційного телефону з питань вступу до вищих навчальних закладів, проведення державної підсумкової атестації випускників загальноосвітніх навчальних закладів району.

   У всіх загальноосвітніх навчальних закладах району, в яких у 2014-2015 навчальному році навчаються учні 11-х класів, були створені пункти реєстрації, де випускникам було надано консультаційну допомогу та допомогу в оформленні реєстраційних документів. У загальноосвітніх навчальних закладах ІІІ ступеня проведено батьківські та учнівські збори з питань зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року.        

   21 та 28 березня організовано роботу 2-х пунктів тестування на базі Криворізького природничо-наукового ліцею, державного навчального закладу «Криворізький професійний транспортно-металургійний ліцей».

   У період з 24.04.2015 до 24.06.2015 проведено основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Створено 4 пункти тестування на базі навчальних закладів району: у Криворізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 122 (директор Федоринова Н.Є). Криворізькому природничо-науковому ліцеї (директор Башук Л.В.), державному навчальному закладі «Криворізький професійний транспортно-металургійний ліцей» (директор Пентегов В.М.), відокремленому підрозділі «Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій» у м. Кривому Розі (директор Магар Н.Г.).

   На базі Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 122 проводилося зовнішнє незалежне оцінювання з фізики (22.06.2015) та географії (24.04.2015).

На базі Криворізького природничо-наукового ліцею проводилося зовнішнє незалежне оцінювання з математики (12.06.2015), біології (17.06.2015) та історії України (19.06.2015).

   На базі Криворізького професійного транспортно-металургійного ліцею проводилося зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови (10.06.2015), математики (12.06.2015) та історії України (19.06.2015).

   На базі відокремленого підрозділу «Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій» у м. Кривому Розі проводилося тестування з математики (12.06.2015) та історії України (19.06.2015).

   У 2015 році 764 учні загальноосвітніх навчальних закладів району брали участь у проведенні основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання. На сьогоднішній день відомі результати з української мови та літератури, що демонструють рівень знань випускників 11-х класів. Переважна більшість випускників продемонстрували середній рівень навчальних досягнень. 65 учнів справилися із завданнями тесту на високому рівні, отримали оцінки 10-12 балів. 6 випускників отримали максимальний бал – 12. Найкращі результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури продемонстрували учні Криворізької гімназії № 91, Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 118, Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 68, Криворізького навчально-виховного комплексу № 35 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – багатопрофільний ліцей «Імпульс», Криворізького природничо-наукового ліцею.

   Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з інших предметів відбудеться до 8 липня 2015 року. Сподіваємося, що результати тестування будуть не гіршими, ніж попередні, а можливо й кращими та бажаємо випускникам успішної здачі тестів і вступити до вищих навчальних закладів, які наблизять їх до здійснення мрії та отримання бажаної професії.