Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Соціально-правові гарантії дітей

Діти — наше майбутнє! Від здоров’я наших дітей сьогодні залежить здоров’я усієї нації в майбутньому. А здоров’я дітей не в останню чергу залежить від їх харчування.

Питання організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти було і залишається одним з актуальних.

Підтримка з боку держави пільгових категорій громадян у кожного на слуху.

В закладах дошкільної освіти міста безоплатним гарячим харчуванням можуть бути охоплені діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в групах для дітей з особливими освітніми потребами, діти із числа внутрішньо переміщених осіб, діти з малозабезпечених сімей, діти із багатодітних сімей, де виховується чотири і більше дітей. Розмір плати зменшено на 50 % для вихованців з багатодітних сімей, де виховується троє дітей.

Також за кошти міського бюджету, безкоштовне гаряче харчування можуть отримати діти, батьки яких загинули, перебувають в полоні чи пропали безвісти в ході бойових дій антитерористичної операції на сході України й операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях; діти, батьки яких задіяні або загинули, перебувають у полоні чи пропали безвісти в ході збройної агресії Російської Федерації; діти військовослужбовців на період проходження ними лікування в закладах охорони здоров’я та реабілітаційних заходів.

У будь-якому із зазначених випадків батьки або особи, що їх заміняють, повинні подати документи, що підтверджують право на звільнення від плати за харчування. За додатковою консультацією для отримання відповідних пільг необхідно звернутись до закладу освіти, який відвідує дитина.