Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

На захисті житлових прав дітей!

Захист житлових та майнових прав дітей залишається першочерговим завданням органу опіки та піклування.

З метою надання консультативної допомоги щодо своєчасного вступу в спадщину та збереження житла за дітьми пільгової категорії, 24 лютого 2020 року о 14. 00 год., службою у справах дітей у приміщенні виконкому Саксаганської районної у місті ради, вул. Володимира Великого, буд. 32,  каб. 101, було  проведено зустріч-семінар на тему: «Прийняття спадщини дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування» за участю представників нотаріату, управління праці та соціального захисту населення. Також було запрошено соціальних педагогів та опікунів (піклувальників) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Особливий інтерес у присутніх викликав представник нотаріату, який розкрив питання, що турбували опікунів та піклувальників з питання вступу в спадщину. Корисними виявились поради представника управління праці та соціального захисту населення щодо порядку оформлення опікунами субсидій на житло, закріпленого за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Запрошені були вдячні за організацію такої зустрічі, поради виявилися вчасними та суттєвими. Опікуни (піклувальники) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування із відповідальністю поставилися до питання оформлення прийняття спадщини за своїми підопічними та зобов’язалися провести необхідні дії задля захисту житлових прав дітей.