Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Монетки - дітям

15 лютого в усьому світі відзначають Всесвітній день онкохворої дитини. Ця дата вперше з’явилася в календарі у 2001 році з ініціативи Всесвітньої конфедерації батьків дітей, хворих на рак. З 2003 року цей день відзначають і в Україні.

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 68 неодноразово брала участь у благодійних акціях.

Винятком не стало змагання «Монетки - дітям» від Благодійного фонду «Таблеточки» з нагоди Всесвітнього дня онкохворої дитини.

Мета цієї акції – нагадати суспільству про проблему онкології і наблизитися до її вирішення.

Учні збирали монети у власноруч створені коробочки, а потім викладали картини з них. Після викладення картин класи відсортували копійки за номіналами і передали гроші у відділення Ощадбанку для переказу на рахунок фонду «Таблеточки» з позначкою «Монетки - дітям». Вихованцям закладу вдалося зібрати 1185 грн.

Беручи участь у подібних заходах, діти отримують дуже важливий урок – маленькі суми можна скласти у велику допомогу. Завдяки таким акціям учні вчаться навичкам відповідальності в світі, де завжди є місце доброті і милосердю.