Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ОБЕРЕЖНО: первоцвіти!

   Щовесни на території України надзвичайно великих обсягів набуває торгівля первоцвітами - ранньоквітучими весняними рослинами. Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у незначних за площею місцезростаннях і до повного виродження, а потім - і вимирання популяції. Дуже часто первоцвіти знищуються з підземними частинами, що призводить до фізичного зникнення їх в місцях природного поширення.

   Виконком Саксаганської районної у місті ради застерігає: продаж всіх видів ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України, є незаконним і карається цілою низкою статей Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема статтями 88-1 (Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу), 90 (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України), а також статтями 159 і 160 (порушення правил торгівлі на ринках і торгівля з рук у невстановлених місцях). Крім того, за кожну знищену червонокнижну ранньоквітучу рослину розмір компенсації за шкоду становить 1 мінімальну заробітну плату.

   Якщо ви бачите людину, яка продає первоцвіти, ви можете зробити продавцю зауваження, або ж зателефонувати за номером «102», повідомити про порушення. НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ!!!!