Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформаційна зустріч студентської молоді з інспекторами патрульної поліції у рамках Національного тижня безпеки дорожнього руху

23 листопада 2016 року в актовій залі Криворізького державного комерційно-економічного технікуму відбулась інформаційна зустріч студентів з інспекторами патрульної поліції Кривого Рогу (Сакуренко Сергієм Миколайовичем - капралом поліції та Ступак Вікторією Володимирівною – лейтенантом поліції) з питання підвищення інформованості студентської молоді щодо негативних наслідків дорожньо-транспортних пригод, попередження травматизму та смертності на дорогах.

Захід відбувся до Національного тижня безпеки дорожнього руху (який стартував в Україні з 14 листопада) в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020) та Всесвітнього дня пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод, який відзначається з ініціативи ООН щороку в третю неділю листопада.

Мета Національного тижня безпеки дорожнього руху – забезпечити передумови для суттєвого скорочення втрат на автомобільних дорогах. Завдання Тижня – консолідація сил державних інститутів, громадських організацій, наукової спільноти та громадськості для вжиття реальних заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

В середньому за добу на автодорогах України в дорожньо-транспортних пригодах гинуть дев’ять  осіб та травмуються більше 88 учасників дорожнього руху. З даного питання до уваги студентів було представлено тематичні відеоролики: «Правила дорожньої безпеки для пішоходів», «Мінус один. Не будь наступним». Серед основних причин ДТП – перевищення швидкості, вживання алкоголю і наркотичних речовин, неякісні дороги та несправні транспортні засоби і пристрої, що забезпечують безпеку водіїв і пасажирів. Під час зустрічі студенти мали змогу поставити фахівцям питання і отримати кваліфіковані відповіді.

Тож, дотримання Правил дорожнього руху, засад безпечної поведінки та культури на дорозі, взаємодопомога – це основи безпечної та комфортної участі у дорожньому русі. І це повинен розуміти кожен.

Адміністрація та педагогічно-студентський колективи висловлюють подяку співробітникам патрульної поліції за плідну і дієву співпрацю спрямовану на попередження правопорушень, злочинності, дорожньо-транспортного травматизму шляхом здійснення правоосвітницької роботи.