Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Виборцям-переселенцям, які змінили свої персональні дані

          Громадяни України, які є переселенцями, мають можливість внести зміни до своїх персональних даних у Реєстрі виборців.

 

          З кожним виборчим процесом, зацікавленість громадян України виборча адреса яких належить до Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та окремих територій Донецької та Луганської областей, щодо можливості скористатись своїм виборчим правом, дедалі зростає. Тому, Центральною виборчою комісією надано органам ведення Державного реєстру виборців право вносити зміни до персональних даних виборців даної категорії.

          Отже, якщо Ваша виборча адреса належить до відповідних територій та персональні дані зазнали змін, наприклад, Ви змінили прізвище, ім’я, по батькові, дату та місце народження, то обов’язково зверніться до відділу ведення Державного реєстру виборців, за місцем свого фактичного проживання, і внесіть відповідні зміни до Реєстру виборців. Також, у разі набуття громадянства, досягнення вісімнадцятирічного віку або виявлення факту не включення до бази даних Реєстру, Ви маєте право звернутись з документами, що посвідчують громадянство України (паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України) та заявою щодо включення до бази даних Реєстру до відповідного органу ведення Реєстру.

          Дана процедура надасть Вам можливість бути включеним до списків виборців та скористатись своїм правом голосу під час проведення наступних виборчих кампаній.