Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Психолог – важлива професія в освіті

Серед хвиль стресу та тривоги серця практичних психологів б’ються сильніше, а їх душі сяють яскравіше.

Практичний психолог закладу освіти зорієнтований на допомогу та підтримку,  стає міцною опорою в бурхливому океані емоцій та переживань, допомагає дітям зрозуміти свої почуття, навчає  ефективним стратегіям подолання стресу, використовуючи  вправи на відпрацювання дихальних технік,   майндфулнес-практики, арттехніки та інші методи. Цей спеціаліст створює безпечне середовище, де кожна дитина може відчути підтримку  та розуміння.

Психолог закладу освіти допомагає дітям адаптуватися до змін у соціальному середовищі, спричинених військовими подіями. Це включає роботу зі страхами, тривогою та навчанням соціальних навичок спілкування та співпраці з іншими дітьми. Також психолог надає консультації та підтримку батькам, педагогам  які можуть бути занепокоєні впливом військових подій на дітей. Це може включати інформування про стратегії спілкування з дітьми та власні методи саморегуляції. Не менш важливим є формування позитивних відносин між дітьми та педагогами, стосунками в  колективі загалом.

Сучасний практичний психолог закладу освіти постійно вдосконалює свої Soft Skills, запалює свій внутрішній ресурс, щоб допомогти іншим знайти  світло в темряві.

Разом ми зможемо перемогти не лише на полі бою, але й у боротьбі за ментальне здоров'я наших дітей!