Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Саксаганці вшанували подвиг героїв-визволителів Кривого Рогу

22 лютого Кривий Ріг відзначив 76-ту річницю визволення від нацистських загарбників.

Далекого 1944 року,  22 лютого, місто Кривий Ріг було визволено від окупантів. Багато солдат та мирних жителів полягло на полях битви. Відтоді минуло 76 років. В братських могилах спочивають сотні загиблих. Наш обов’язок сьогодні – завжди пам’ятати героїчний подвиг визволителів.

З нагоди цієї пам’ятної дати, у Саксаганському районі відбулися урочисті покладання квітів до братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р. (біля комунального закладу «Палац культури «Саксагань») та до пам’ятного знаку на честь 50-річчя визволення міста Кривого Рогу (зупинка громадського транспорту «Визволителям Кривого Рогу»).

Біля пам’ятних знаків, що нагадують про безсмертний подвиг героїв-визволителів нашого міста, зібралися разом вшанувати пам’ять героїв керівництво району, ветерани, представники трудових колективів, підприємств, закладів, установ, учнівська та студентська молодь, мешканці району – всього близько 200 осіб.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятників визволителям.

Час невпинно лине, покоління приходить на зміну поколінню…

Проте, вічна пам'ять. І чим далі від нас роки Другої світової війни, тим важливіше, щоб молодь не забувала про подвиг старшого покоління, про велику Перемогу.

Тож, вічно пам’ятаймо подвиг наших земляків – визволителів міста!