Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Соборності України

Щороку, 22 січня, в день, коли Українська Народна Республіка проголосила про право бути  вільною, суверенною державою, українці відмічають День Соборності України!

Соборність України – це не лише про історію, це про наше сьогодення і майбутнє!  Наша нація століттями перебувала під тиском імперій, що воліли бачити український народ поневоленим. Проте сьогодні, після сотень років боротьби за незалежність, ми, як ніколи, об'єднані. Розбрат, що ворог намагався сіяти між нами століттями, – це один із поштовхів, що додає сил та мужності у спільній боротьбі. Сьогодні наш обов’язок як нації – підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків, зберегти Незалежність і Соборність України.

Оскільки це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель, заходи, що проводяться 22 січня, покликані привернути увагу саме до незалежності та єдності нашої держави. У закладах освіти Саксаганського району в цей день вшанували пам'ять  загиблих військовослужбовців, які захищали територіальну цілісність, недоторканість України покладанням квітів до меморіальних дощок, установлених на  їх честь. Під загальним гаслом «Соборна Україна до перемоги» проведено години спілкування, перегляд та обговорення документального фільму «Злука. День Соборності України», інтелектуальні ігри-вікторини, книжкові викладки, конкурси малюнків, ланцюжки злуки.

День Соборності - це найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності ми - сила. Віримо: Україна як гордий птах у зграї світових країн щодня даруватиме українцям свободу думки, відчуття щастя, мир та світлу надію.