Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День майбутнього виборця

Сьогодні в Україні гостро стоїть питання політично-правової обізнаності молоді.

Все більше молоді прагне бути в курсі політичного життя країни, знати свої права та вміти ними користуватися.

Протягом жовтня місяця 2019 року відділом ведення Державного реєстру виборців було проведено інформаційні зустрічі з учнівською молоддю закладів професійної технічної освіти району в рамках щорічного заходу «День майбутнього виборця».

22  та  23  жовтня  2019  році  відбулись  зустрічі зі  студентами  Криворізького професійного транспортно-металургійний ліцею та Державного професійно-технічного навчального закладу «Криворізький центр професійної освіти робітничих кадрів торгівлі та ресторанного сервісу».

Молоде покоління ознайомлено з нормами Закону України «Про Державний реєстр виборців», про функціонування бази даних Державного реєстру виборців, про забезпечення своїх конституційних прав і, як наслідок, недопущення позбавлення себе права голосу під час проведення виборів чи референдуму.

Політична свідомість молодого покоління знаходиться на тому рівні, котрий дозволяє їм займати тверду політичну позицію та відстоювати свої конституційні права під час проведення виборів чи референдумів.

Значну увагу приділено молодим виборцям, кому після останніх виборів виповнилось 18 років і які будуть голосувати вперше. З метою запобігання випадків неточностей, або відсутності у в списках виборців і безпосередньо у Державному реєстрі виборців рекомендовано перевірити свої персональні дані, що містяться в Реєстрі шляхом нескладної реєстрації на офіційному сайті ЦВК у розділі “Особистоий кабінет виборця”,за посиланням: www.drv.gov.ua або звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації.

В подальшому буде продовжено оптимізацію роботу з молоддю з урахуванням тенденцій покращання стану інформації, що вноситься до бази даних Реєстру.