Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

З Днем Конституції України!

   З нагоди 19-ї річниці з Дня прийняття Основного Закону, прийміть мої найщиріші вітання!

   Це свято вже 19 років є  символом національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення й майбутнє нашої Батьківщини.

   Як відомо, витоки конституційного мислення йдуть від видатних державотворців - Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Пилипа Орлика, Михайла Грушевського, Михайла Драгоманова, Павла Скоропадського.

   Для нас, як для представників органів місцевого самоврядування, День Конституції має особливе значення, адже чи не щодня ми реалізовуємо основні положення Основного Закону, дбаючи про благополуччя мешканців нашого району.

   Спільно з керівниками підприємств, установ, організацій ми прагнемо забезпечити ту стабільність, якої нам усім сьогодні так не вистачає. Звісно, без труднощів не обійтися, але сьогодні – кожен з нас має можливість гідно працювати та відпочивати, навчати та оздоровлювати своїх дітей, користуватися всіма видами послуг. Всебічний розвиток культури, освіти, ефективне і доступне медичне обслуговування, правова і соціальна захищеність, політична та релігійна свобода - все це по праву належить нам, саксаганцям.

   І я дуже радий і гордий тим, що всі ці роки нас об’єднує взаємопорозуміння, завдяки якому ми здатні досягати вагомих успіхів у будь-якій сфері життя – економічній, соціальній чи будь-якій іншій.

   Останнім часом в Україні існують думки щодо зміни Основного Закону. Конституційна реформа почала використовуватись політиками як зброя у політичній боротьбі. Але Конституція  -  це документ нації, а не політиків. Сьогодні усім нам для початку  треба навчитися поважати та виконувати чинну Конституцію. Не слід забувати, що конституційні норми, якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще.

   Сьогодні, аби перетворити зміст в результат, усім нам потрібні -підвищена відповідальність, самовіддана  праця заради однієї мети - процвітання України як цивілізованої європейської держави.

   Тож  давайте  кожен новий день починати з думкою, що «Україна починається з кожного з нас». І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку людини, де панували б гуманізм, демократія, закон і справедливість, а матеріальний достаток співвідносився б з кількістю і якістю праці кожного.

   Не шкодуймо заради цього своїх сил. Зробімо все можливе для цього! Назавжди забудьмо про існування слова «ворожнеча» в суспільстві. Лише шляхом закону і миру, шляхом взаємодії і підтримки ми зможемо вирішити існуючі проблеми в нашому суспільстві.

   І ми, як ніхто інший, відповідальні перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями за державу, на сторожі якої стоїть Основний Закон.

   Конституція - одна для всіх. Поважайте її, пам'ятаючи, що сьогоденню передувала багатовікова історія держави.

   Вітаючи всіх вас, шановні жителі району, з 19-річчям з дня прийняття Конституції України, висловлюю впевненість, що саме «єдність» стане запорукою позитивних змін в державі, її подальшого розвитку.

   Тож успіхів нам усім на шляху до великого майбутнього. Нехай міцніє наша держава.

   Ще раз зі святом, дорогі друзі! Міцного вам здоров'я, миру у ваших сім'ях, терпіння і мужності.

 

З повагою                  

голова Саксаганської

районної у місті ради                                                            В. Беззубченко