Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Моя велика родина

З роду в рід кладе життя мости,

Без коріння саду не цвісти,

Без стремління човен не пливе,

Без коріння сохне все живе.

     Звичаї, традиції зміцнюють родину, виховують відповідальних громадян. Саксаганський район - це велика родина, яка має свої власні традиції, які зближують людей, роблять життя радіснішим і цікавішим.

     20 квітня 2017 о 14.00 в Саксаганському районі на базі Криворізької загальноосвітньої школи №41 відбулося урочисте свято-нагородження переможців районної акції-конкурсу «Моя велика родина». В Україні говорять: «Без сім’ї немає щастя на землі». Родина – це не тільки родичі, це друзі, клас, школа й увесь народ. Батьки – це найцінніше, що є в кожної дитини. Тому в Саксаганському районні другий рік поспіль проходить акція-конкурс для дітей з багатодітних родин «Моя велика родина». В цьому році 102 дитини з багатодітних родин прийняли участь в акції-конкурсі, 24 учня стали переможцями за номінаціями: «Малюнки «Моя велика родина», «Фотороботи «Пишаюсь своїм корінням», «Есе «Міцна родина – сильна країна», «Відеоролик « Моя велика родина».

     В нагородженні переможців та призерів конкурсу, який пропагує сімейно-родинні цінності, взяли участь почесні гості. До школи із вітальними словами завітали народний депутат України Гальченко Андрій Володимирович, керуюча справами виконкому Саксаганської районної у місті ради Дуванова Оксана Миколаївна, депутат Саксаганської районної у місті ради Конєва Марина Іванівна, начальник відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради Іванов Андрій Станіславович.

     Усі переможці були нагороджені цінними подарунками (стильні фото рамки, затишні пледи) та разом із гостями переглянули святковий концерт, підготований за участі колективів художньої самодіяльності Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 41 та Центру дитячо-юнацької творчості «Сонях» Саксаганського району.

     Криворізька загальноосвітня школа №41 вкотре приймає у своїх стінах учасників та гостей акції-конкурсу «Моя велика родина». Тому цього року за гостинність та активну участь у організації свята керуюча справами виконкому Саксаганської районної у місті ради Дуванова Оксана Миколаївна вручила цінний подарунок – мікрофон.

     Акція-конкурс «Моя велика родина» став традицією для Саксаганського району, а традиції це розвиток дитини, громадянина, народу. І як говорив колись Василь Сухомлинський: «…. діти, виховані у добрі та злагоді на звичаях та традиціях свого народу,- це не тільки добробут для держави, а й спокійна старість для їх батьків»

     Бажаємо всім цьогорічним і майбутнім учасникам подальших звершень і здобутків, віри в себе, свої сили, талант, особисті можливості й, особливо, жаги до будь-яких звершень. Адже недарма всесвітньовідомий автор книжок про мотивацію перемог, культивування успіху Річард Денні стверджує: «Успіх твориться не здатністю, а бажанням».