Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Душу й тіло ми положим за нашу свободу…

На  жаль, ці болючі строки, написані Павлом Чубинським більше ніж півтора століття тому, і сьогодні залишаються актуальними. Небесна Сотня, Іловайськ, Донецьк, Піски, Гнутове, Дебальцеве, Волноваха…  «Не ріки - море пролилось…» праведної крові патріотів у боротьбі за Україну!

Згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» щорічно 20 лютого відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні. До цієї дати у всіх закладах освіти району проведено тематичні заходи.

Учні 10 класу  КЗШ № 122 разом із класним керівником та педагогом-організатором вшанували пам’ять усіх загиблих за незалежність та суверенітет нашої Батьківщини, поклавши квіти до меморіалу загиблим воїнам АТО.

Цього ж дня у Світлиці Доблесті і Слави КЗШ № 68 зібрались лідери 5-11 класів, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам'яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час XXI століття, Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.

Протягом дня у КЗШ № 41 проведено різноманітні заходи з даної тематики, а також екскурсії до тематичної експозиції у кімнаті бойової слави, що присвячена подіям лютого 2014 року на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. На І поверсі в загальнодоступному місці функціонував інформдайджест присвячений знаковим подіям  Революції Гідності.

У ЦДЮТ «Сонях» напередодні був проведений конкурс  малюнків «Небесна Сотня – наш біль  й наша гордість». Роботи юних митців були розміщені в фойє закладу і отримали схвальну оцінку від батьків, педагогів, гостей закладу.

21 лютого 2020 року продовжили згадувати усіх тих, хто поклав своє життя на алтар перемоги добра та справедливості, під час тематичних заходів у закладах освіти району до Дня визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників, що відзначається щорічно 22 лютого.

В актовій залі КЗШ № 68, відбувся урочистий концерт «Місто довжиною в життя», на який були запрошені педагоги та учні 8-11 класів. Даний захід проходив у рамках відзначення 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Герої не вмирають, вони навічно в наших серцях, бо заради справедливості жертвували собою. Вони повинні жити в нашій пам'яті!