Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Вклонімося великому подвигу наших предків!

Котився грізно невблаганний вал

Святого гніву, помсти і розплати,

І ось він, день, коли за перевал

Нациську нечисть вимели солдати!

 

І воля, воля з полум’я боїв

Прийшла на рідний батьківський поріг!

Ти не забудеш тих бентежних днів,

Наш любий, милий серцю Кривий Ріг!

 

Міста, подібно людям, мають своє неповторне обличчя, свій характер, свою долю… Не виключення і  місто, яким по праву пишається країна, - місто-трудівник Кривий Ріг.

22 лютого – особливий день для нашого рідного міста, який навіки вписаний в його героїчний літопис. 76 років  тому Кривий Ріг був звільнений від нацистських загарбників!

21 лютого 2020 року у Саксаганському районі відбулися урочисті покладання квітів до 76-ї річниці визволення м. Кривого Рогу від нацистських загарбників. А саме:

- о 10.00 біля братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р.;

- об 11.00 біля пам’ятного знаку на честь 50-річчя  визволення міста Кривого Рогу.

Заклади культури району зробили все можливе, аби вищезазначені заходи нікого не залишили байдужими. Допомогли їм у цьому й заходи освіти, професійно-технічні та вищі навчальні заклади.

Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про тих, хто мужньо боронив  рідну землю зі зброєю в руках на передовій і за лінією фронту, самовіддано працював у тилу, для кого шлях на війні завершився на Криворіжжі під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим в травні 45-го…

Кожен з них – це жива історія України, приклад мужності та патріотизму!

Ми шануємо і пам'ятаємо всіх, хто визволив Криворіжжя, всю нашу землю від нацизму, і пишаємося героями-земляками, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день.

Адже нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів Кривого Рогу. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності!