Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Спочатку перевір військовий облік!

До відділу реєстрації місця проживання громадян  зазвичай звертаються громадяни, які перебувають на військовому обліку і бажають змінити своє місце реєстрації.  

Відповідно до статті 37 п. 3 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» призовники та військовозобов’язані після прибуття до нового місця проживання зобов’язані в семиденний строк стати на військовий облік та не раніше, ніж за три дні до вибуття з місця проживання знятися із зазначеного обліку.

Громадяни України, винні у порушенні порядку військового обліку, допризовної підготовки, приписки до призовних дільниць, призову на строкову військову службу, проходження служби у військовому резерві, проходження зборів, мобілізаційної підготовки та мобілізаційної готовності, прибуття за викликом до військового комісаріату, а також у вчиненні інших порушень законодавства про військовий обов'язок і військову службу, несуть відповідальність згідно із законом.

Тобто, якщо призовник або військовозобов’язаний хоче «прописатися» або «виписатися», йому необхідно, в першу чергу, здійснити зняття/постановку на військовий облік у районному військовому комісаріаті, а лише потім звертатися до  відділу реєстрації місця проживання громадян