Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Возз’єднались в ті роки наші предки на віки

22 січня до святкування Дня Соборності України, який щороку відзначається в честь проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в 1919 році, долучилися заклади освіти Саксаганського району.    

Про витоки свята учні 25 загальноосвітніх навчальних закладів району мали змогу дізнатися на Єдиній виховній годині «День соборності України – символ національного єднання українського народу». Крім того, у закладах освіти району протягом тижня заплановано різноманітні заходи, в тому числі години спілкування, уроки пам’яті, бібліотечні уроки, інформаційні години з працівниками «Україна – Держава Соборна, одна на всіх, як оберіг» тощо. У закладах освіти району оформлено тематичні полички «Соборна Україна: від ідеї до життя», виставки малюнків «Моя Батьківщина – рідна Україна».

Ще одним елементом національно-патріотичного виховання учнів виявилось покладання квітів до меморіальних дошок, розміщених на фасадах загальноосвітніх навчальних закладів, житлових будинків.

Проведені дітьми флешмоби «Україна – єдина держава» та «Ми – маленькі українці за єдину Україну» викликали масу позитивних емоцій у здивованих перехожих.

Цікавою та корисною для учасників стала конференція з лідерами закладів загальної середньої освіти Саксаганського району «Моя суверенна Україна», проведена на базі комунального позашкільного навчального закладу «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» Криворізької міської ради.