Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Нагорода за людяність!

Право дитини на сім`ю прописано всіма законами. І це не лише законодавча норма, а і закон природи. Тільки в сім`ї дитина пізнає любов, почуває себе щасливою, вчиться будувати власну сім`ю, адже батьки не тільки дають їй життя, а й відповідають за догляд та виховання, передають досвід поколінь, прищеплюють моральні цінності та духовність, задовольняють щоденні потреби.

Однак буває так, що іноді батьки не в змозі надавати дітям навіть частку цього. А іноді і зовсім нічого не можуть дати…

Проблема дитячого сирітства, на жаль, з кожним днем стає більш актуа-льною і болючішою темою для нашого суспільства.

Саме тому держава створила систему підтримки та виховання дітей-сиріт у вигляді прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, коли дитина виховується не в інтернаті, а в сім’ї людей, готових виконувати роль батьків, віддавати їм тепло душі.

На сьогоднішній день у Саксаганському районі функціонує один дитячий будинок сімейного типу та чотири прийомні сім’ї де виховується 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу діє протягом 13 років. Одна із прийомних сімей функціонує протягом 12 років.

З нагоди святкування 45-річчя від дня заснування Саксаганського району, виконкомом районної у місті ради прийнято рішення «Про нагородження відзнаками виконкому Саксаганської районної у місті ради». Відповідно до означеного рішення грамотами виконкому районної у місті ради нагороджено: матір-виховательку дитячого будинку сімейного типу та прийомних батьків однієї із прийомних сімей за активну громадську діяльність, ініціативність, вагомий особистий внесок у вирішенні проблем соціального, економічного і культурного розвитку.

Якщо у Вас виникло бажання подарувати шанс дітям, які залишилися без батьківського піклування, на здійснення мрії мати матусю, і ви маєте бажання і можливість зігріти серцем знедолену дитину, звертайтесь до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, 32. Телефон 94 82 08.