Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Літо у розпалі

17 червня 2019 року відбулось чергове засідання районного штабу з питань організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей і молоді у 2019 році, на якому було підведено підсумки роботи таборів з денним перебуванням, що працювали на базі навчальних закладів освіти району у ІІ зміну поточного року, організації безкоштовного харчування дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та оздоровлення дітей у заміських таборах у липні 2019 року.

У таборах з денним перебуванням, що працювали на базі навчальних закладів освіти району, у червні-липні поточного року відпочили 4 289 дітей, з них 106 дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, відпочивали безкоштовно, за рахунок коштів районного бюджету.

У поточному році на безкоштовне харчування дітей у таборах з денним перебуванням, що працювали на базі навчальних закладів освіти району, у районному у місті бюджеті виділено 42 880 грн. Виділені кошти використано у повному обсязі за призначенням.

Заклади культури району тісно співпрацювали з таборами з денним перебуванням, урізноманітнюючи плани роботи таборів. Серед заходів, проведених представниками бібліотек, палаців культури: різноманітні вікторини, конкурсно-розважальні та інтерактивні програми, квести та багато інших. За дві зміни поточного року проведено 115 таких заходів.

Але літо не завершилося і у місті залишається багато неорганізованих дітей. Щоб убезпечити їх перебування на вулиці, загальноосвітніми та позашкільними закладами району у липні-серпні поточного року організовано роботу відпочинкових майданчиків. Продовжиться робота і з питання попередження негативних проявів у дитячому середовищі із залученням представників правоохоронних органів.

За результатами виступів і обговорення прийнято відповідне рішення.