Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День українського добровольця

             В Україні 14 березня вперше відзначається День українського добровольця. День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

             Є така професія - Батьківщину захищати! Цей вислів став девізом зустрічі представників військової частини 3011, та представниками громадської організації «Сприяння Збройним Силам та Національній гвардії України» в закладах освіти Саксаганського району.

             Під час зустрічей з представниками військової частини 3011учні дізналися про умови вступу до навчальних закладів, які готують військовослужбовців, отримали вичерпну інформації про контрактну службу у НГУ, переглянули відеофільм про героїчну п’ятдесятилітню історію військової частини, її внесок у боротьбу за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Офіцери, що були у зоні проведення АТО на Сході країни, також провели урок мужності. Розповіли про силу фронтового братства, любов до Батьківщини, які дають наснагу бійцями у найскладніші моменти життя.

             Гості з громадської організації «Сприяння Збройним Силам та Національній гвардії України». Розповідали дітлахам про наших земляків, які за покликом серця пішли захищати Батьківщину від ворога, про героїзм і мужність, фронтову дружбу. Воїни були вдячні школярам та їх наставникам за активну волонтерську діяльність, за любов та тепло, які вони завжди вкладали у подарунки, власноруч зроблені для наших захисників.