Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Юнацький турнір на Кубку Гурова з баскетболу

   З 16 по 20 лютого 2015 в спортивному залі палацу спорту комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» (вул. Бикова,4) відбувся ХV міській турнір з баскетболу на Кубок народного депутата України трьох скликань Гурова В. М. серед юнаків шкільного віку за програмою міських спортивних ігор «Олімпійські надії», присвячений 71-й річниці визволення міста від фашистських загарбників, в якому взяли участь 96 спортсменів з восьми збірних команд: з семи районів та збірна професійно-технічних навчальних закладів міста.

   За жеребом всі учасники були розділені на дві групи по чотири команди в кожній. До групи «А» увійшли збірні команди: Інгулецького, Саксаганського, Центрально-Міського та Довгинцівського районів; до групи «Б» потрапили команди: Тернівського, Жовтневого, Дзержинського районів та збірна ПТНЗ. Команди, що зайняли в своїх групах другі місця зустрілися між собою за право володіти «бронзовими» нагородами. В двобої між збірними командами Інгулецького та Дзержинського районів, перемогу святкували юні дзержинці (тренер Дагларов М. М.). Переможці групового раунду змагалися між собою в фіналі за право володіти почесним Кубком Гурова В. М., який здобула команда юних баскетболістів Тернівського району (тренер Москаленко В. І.), друге місце дісталося юнакам зі збірної команди Саксаганського району (тренер Колесник В. О.).

   Переможці та призери міських змагань були нагороджені кубками, грамотами, медалями та солодощами. Були визначені також найкращі гравці турніру, ними стали:

- кращим центровим – Щербинок Микита (Саксаганський район);

- кращим розігруючим – Михайло Горобченко (Тернівський район);

- кращим нападником – Старцев Сергій (Тернівський район).

   Хочеться зазначити, що в порівнянні з минулими роками, юнацька збірна команда Саксаганського району з баскетболу зробила впевнений крок вперед до омріяного Кубку Гурова. У 2011 році команда посіла V місце, у 2012 році – ІІІ місце, у 2013 році – ІІІ місце, у 2014 році – ІІ місце. Тож рухаємося у правильному напрямку.

   3 02 по 05 березня 2015 року на базі СК «Локомотив» відбудеться ХІV міській турнір з баскетболу на Кубок народного депутата України трьох скликань В. М. Гурова серед дівочих збірних команд, присвячений до міжнародного жіночого Дня 8 березня. Нагадуємо, що цим почесним трофеєм чотири роки поспіль володіли юні саксаганочки.